Home

 

Kunst willen we het liefst bewaren, zodat generaties na ons van de kunstvoorwerpen kunnen genieten.

Wanneer u besluit om een schilderij en/of  lijst te laten schoonmaken en/of restaureren, is het belangrijk dat u duidelijkheid heeft waar het schilderij heengaat, wie de restauratie uitvoert, wat er mee gaat gebeuren en waarom.

Daarom is het zaak om u een duidelijke uitleg te geven over de conditie van het schilderij en wat het beoogde resultaat van de restauratie zal zijn. In overleg met u zal een behandelplan worden opgesteld.

Zorgvuldig werken, met kennis van zaken en respect voor het origineel staat voorop. Er wordt dan ook uitsluitend gewerkt met reversibele materialen (verwijderbaar) en volgens de ECCO ethische principes.

Voordat met de daadwerkelijke conservatie of restauratie wordt begonnen, zal altijd een nauwkeurig onderzoek worden uitgevoerd, onder andere met behulp van UV-licht, Infrarood reflectografie en microscoop (digitaal en analoog) Onderzoek

Van de restauratie wordt een gedetailleerd verslag gemaakt, voorzien van foto’s van vóór, tijdens en ná restauratie. Hierin wordt verantwoording afgelegd over het materiaalgebruik en de gekozen behandelmethoden.

 

     

Kennismaken?

Bent u geïnteresseerd in onze restauraties? U kunt altijd een afspraak maken voor een geheel vrijblijvende beoordeling van uw schilderij(en). Wij voorzien u graag van een advies.